PARTYINFO

 

KINETIC W/ PEARSON SOUND (UK)

Datum konání:
02.12.2016 - pátek
Místo konání:
Praha - Meet Factory
DJs:
Pearson Sound (Hessle Audio, UK), Perm (KANN, Institut fur Zukunft, DE), Fatty M, 64
Info:
http://www.facebook.com...
Popis:
start: 22:00, vstup: předprodej, nebo na místě do 00:00 250,- Kč / poté 300,- Kč
 
 
Kinetic přijede v pátek rozpumpovat Pearson Sound

Další díl tovární klubovky Kinetic přiveze tentokrát jednu z nejžádanějších hvězd ostrovní elektroscény. David Kennedy alias Pearson Sound na sebe upozornil už v roce 2010, kdy získal v anketě Dubstepfora titul "Nejlepší producent" a "Producent roku v kategorii 120-140 BPM", vloni pak na labelu Hessle Audio vyšel jeho oceňovaný dlouhohrající debut "Pearson Sound", na kterém opět posunuje hranice taneční hudby. Do MeetFactory přijede zatopit pod kotlem v pátek 2. prosince.

 

Za gramce se tenhle nenápadný klučina ze severního Londýna poprvé postavil někdy ve 14ti letech a produkovat vlastní hudbu začal jen o málo později. Od té doby toho ale David Kennedy alias Ramadanman alias Shetland alias Maurice Donovan alias Pearson Sound stihl opravdu hodně, což dokazuje nejen slušná sbírka hudebních identit. Odvaha bourat škatulky hudebních stylů a odhodlání jít si za svým totiž během pár let udělaly z pilného návštěvníka londýnského obchodu s deskami Vinyl Junkies a garage mejdanů jednu z nejrespektovanějších osobností britské hudební scény.

Pearson Sound

První dvoutrackový singl "Dynamic Balancing/Hungarian Skank" vydává na vlastním labelu Ramadanman už v roce 2006. Zásadní zlom ale přichází o rok později, kdy se na univerzitní koleji v Leedsu dává dohromady se stejně naladěnými spolužáky Benem Thomsonem alias Benem UFO a Kevinem McAuleyem alias Pangeou. V roce 2007 tak vzniká společný label Hessle Audio, který se zakrátko stává pojmem v oblasti nezvykle odstíněného dubstepu a experimentujícího elektronického minimalismu. Zatímco do rychle se rozrůstající stáje přibývají další zásadní jména ostrovní elektroscény, jako jsou James Blake, Appleblim, Untold nebo Midland, její neobyčejně plodný zakladatel neztrácí čas a přichází s dalšími novinkami.




Na místo Ramadanmana tak v roce 2009 nastupuje Pearson Sound se sérií dvanáctipalců ("PLNS/WAD", "Gambeta/So Far Ago") a především omamným singlem "Blanked", které mu o rok později vynesly hned dvě vítězství na Dubstepforum Awards 2010. Po jednorázovce s Brendonem Moellerem (jako Shetland) přichází v roce 2011 čas "legendy" chicago house music Maurice Donovana ("Call My Name", "Babeh") a pak návrat k prověřené identitě PS, pod kterou kromě řady kolaborací (Joy Orbison, Boddika a další) vydal slušnou sbírku maloformátů, na nichž vypiloval svůj vždy překvapivý minimalismus k dokonalosti. Pozici jednoho z nejnadějnějších jmen britské elektronické scény potvrdil David Kennedy loni vydáním dlouho očekávaného debutového alba "Pearson Sound", které představí na celonočním mejdanu ve smíchovské MeetFactory už v pátek 2. prosince.

Více informací:

www.residentadvisor.net/dj/pearsonsound

soundcloud.com/pearsonsound

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016