PARTYINFO

 

ELEKTRA: DJ HELL (DE)

Datum konání:
16.12.2016 - pátek
Místo konání:
Brno - Fléda
DJs:
Main stage: DJ Hell (DE), Orbith, Fly, Javas, Dazy
Bar stage: Manack&Zwins, Arco, Nikolay, Hriszto
Live:
VJing by Visualove
Info:
http://www.facebook.com...
Popis:
start: 21:00, vstup: předprodej: 350,- Kč + poplatky sítě: SMSTicket.cz www.smsticket.cz/vstupenky/7746-elektra-dj-hell-de, GoOut.cz goout.net/cs/listky/elektra-dj-hell/rxr/, Cafe Eleven, Indies, na místě: 400,- Kč
Line-up:
Main stage:

22:00 - 23:00 Javas
23:00 - 00:00 Fly
00:00 - 03:00 DJ Hell (DE)
03:00 - 04:30 Orbith
04:30 - 06:00 Dazy

Bar stage:

21:00 - 22:00 Hriszto
22:00 - 00:00 Nikolay
00:00 - 02:00 Arco
02:00 - 03:00 Javas
03:00 - ??:?? Manack & Zwins
 
 
DJ Hell uvede na Elektře tříhodinový set a nové tracky
Letošní Elektru uzavře průkopník taneční scény DJ Hell

Headlinerem poslední Elektry roku 2016 bude legenda německého techna a popkulturní ikona DJ Hell. Jeden z nejvlivnějších světových DJs zrekapituluje 16. prosince na Flédě historii taneční scény. Neúnavný inovátor žánru zde zároveň představí nové směřování house music, které přijde s jeho netrpělivě očekávanou deskou "Zukunftsmusik". Hlavní hvězdu večera doplní dalších devět DJs v čele s Orbithem a Arcem, o VJing se postará umělecké uskupení Visualove.

 

Padesátiletá legenda taneční scény Helmut Josef Geier aka DJ Hell je označován za Andy Warhola německého kulturního undergroundu. "DJ Hell patří mezi průkopníky taneční scény. I díky němu se techno a house na začátku devadesátých let staly nejprogresivnějšími a nejžádanějšími hudebními žánry. Jeho kombinace house, elektra, funky a techna má i po 30ti letech mixování neuvěřitelný drive, ostatně podle řady novinářů patří dnes Hell spolu se Svenem Väthem a Monikou Kruse mezi top tři nejdůležitější německé DJs," dodává dramaturg Flédy Josef Unčovský. Kromě tanečních tracků, které psaly historii techna, představí DJ Hell na Flédě s velkou pravděpodobností i materiály z nového alba. Deska s názvem "Zukunftsmusik" vyjde na jaře roku 2017 a brněnské publikum tak bude mezi prvními, kdo uslyší v live premiéře její velmi očekávaný zvuk.

DJ Hell

O warm-up na hlavním pódiu se postará Javas a Fly, po headlinerovi se ujme mixu tradiční rezident Elektry Orbith a následně Dazy. Druhá stage pojede v rytmu deep house a nu-disco v čele s Arcem, který vydává svoje tracky na labelech, jako jsou např. Large Music nebo Salted Music. Dalšími hosty Elektry budou DJs Nicolay, Hriszto a dvojice Manack&Zwins. DJ Hell začínal na punku, ze kterého v 80. letech přesedlal ke stylům new wave a acid house. V roce 1996 založil značku Gigolo Records a začal vydávat vlastní styl electroclash. S Gigolo Records vybudoval obdivuhodné nahrávací impérium, ve kterém se mu podařilo propojit přímočarost techna, punkovou DIY kulturu a esenci devadesátkového popu.

DJ Hell

Na jeho labelu se vypracovala ke světové špičce řada slavných producentů, nahrávky zde vydávali například Jeff Mills, Miss Kittin & The Hacker, Dopplerefekt, Fisherspooner, Tiga nebo Vitalic. Po roce 2000 přilákala Hellova vize umění a entusiasmus kolem labelu Gigolo Records do Berlína desítky hudebníků, fotografů, filmařů, výtvarníků a návrhářů, kteří tak v Německu vytvořili novou popkulturní scénu 21. století. Jeho jméno se pravidelně objevuje na line-upech těch nejlepších festivalů po celém světě a patří mezi nejrespektovanější osobnosti v dějinách taneční hudby.

Ukázky

DJ Hell – "Edits Set In The Lab LDN"
DJ Hell – "Boiler Room Berlin"
DJ Hell – "I Want U" (exkluzivní teaser k nové desce)

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016